Topeste untul pe foc mic, dar nu-l lasa sa fiarba. Pune-l deoparte, ca sa se racoreasca.
Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Adauga untul racorit, branza de vaci bine scursa si sfaramata, smantana, coaja rasa de lamaie.
Adauga un varf de cutit de praf de copt si faina in ploaie, cu miscari de sus in jos, pana obtii o compozitie groasa ca smantana.
Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit bine, ca pentru bezea, incorporeaza-le in compozitia de branza.
Unge o tava cu grasime (ulei, margarina sau unt), tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia. Niveleaza bine si da la cuptorul incins 35-40 de minute.
Topeste la baie de aburi ciocolata, adauga o lingurita cu unt si amesteca bine. Cand pasca este gata, stropeste-o deasupra cu ciocolata topita si lasa sa se raceasca bine inainte de a o taia.
Revista FEMEIA.
750 g branza dulce
5 oua
10 linguri cu zahar
250 g smantana
2-3 linguri cu faina
praf de copt
50 g stafide
100 g unt + 1 lingurita
3-4 plicuri cu zahar vanilat
1 lamaie
1/2 ciocolata neagra
sare, piper
Adaugă comentariu