Legume și paste făinoase, ce să îți dorești mai mult?
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 450 g paste rigatoni
- 60 ml ulei măsline
- 1 vânătă mare, tăiată cuburi
- 10 roșii deshidratate, tocate
- 10 măsline tocate
- 2 ardei roșii, uscați și tocati
- 2 căței de usturoi, tocați
- 750 ml suc de roșii
- sare
- 400 g mozzarella
- 200 g parmezan ras
Modalitate de preparare:
- Plasați pastele într-o oală cu apă și sare și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Cât timp pastele se fierb, preparați sosul.
- Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați vinetele, roșiile deshidratate, măslinele, ardeiul și usturoiul.
- Amestecați și gătiți pentru câteva minute.
- Adăugați sare și sucul de roșii.
- Lăsați să fiarbă timp de 10 minute, la foc potrivit.
- Scurgeți pastele de excesul de apă și adăugați-le peste sos.
- Mențineți pe foc încă 30 de secunde.
- Într-un vas termorezistent adăugați un strat de paste, urmat de mozzarella, parmezan și încă unul de paste, continuând până la epuizarea ingredientelor și finalizând cu un start de brânzeturi.
- Dați la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu