Home » Aperitive, salate, sosuri » Pastă de ardei roșii (sos ajvar)
Aperitive, salate, sosuri

Pastă de ardei roșii (sos ajvar)

 

1. Coace vinetele și ardeii. Când sunt gata, dă-le cu un praf de sare și acoperă-le pentru 10-15 minute. Curăță legumele de coji, cotoare și sâmburi (ardeii capia) și lasă vinetele să se scurgă bine. 

2. Încinge trei linguri cu ulei într-o tigaie și sotează ceapa, usturoiul și ardeii iuți tocați mărunt.

3. Dă prin mașina de tocat ardeii și vinetele. Amestecă și pune ceapa, ardeii iuți și usturoiul, toarnă încet 30 ml ulei, potrivește gustul de sare și piper.

4. Pune în borcane curate, sigilează și dacă vrei să-l ai mai mult timp sterilizează borcanele în cuptor jumătate de oră. Ține-le apoi la rece.

 Mancare de ardei

Pasta de ardei cu rosii

Poza principala

sos_mic.jpg

600 g vinete

1 kg ardei capia

2-3 ardei iuți

1 ceapă mare

3 căței de usturoi

30 ml ulei + 3 linguri

sare

piper negru

 

Pastă de ardei

Pasta de ardei roșii (sos ajvar) este minunată lângă orice preparat din carne sau paste ori, simplă, întinsă pe pâine în zilele de post.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.