1. Curăţă ardeii de cotoare şi seminţe şi pune-i în apă clocotită pentru cinci minute, cât să se înmoaie puţin.
2. Scurge ardeii şi pune-i într-un vas alături de ketchup, o linguriţă cu sare, oţetul, usturoiul, puţin chimen şi boabe de muştar pisate fin. Mixează cu un blender sau măcar toacă fin din cuţit ardeiul iute.
3. Pune pe foc, amestecând continuu şi lasă să scadă până ce obţii o pastă groasă. Toarnă în borcane mici şi fierbe-le la bain-marie timp de 10 minute. Dacă borcanele sunt mai mari, atunci fierbe-le 15-20 de minute. Această pastă merge de minune în sosuri pentru carne.
credit foto: Photoland/Profimedia
Poza principala
Galerie foto
400 g ardei iute
6 căţei de usturoi
150 ml ketchup dulce
2 linguri cu oţet
chimen
boabe de muştar
sare
Dacă-ți plac picanteriile, la propriu, această pastă de ardei va merge ca unsă alături de fripturile din plină iarnă.
Facebook Comments
Adaugă comentariu