Pastă de ardei

1. Curăţă ardeii de cotoare şi seminţe şi pune-i în apă clocotită pentru cinci minute, cât să se înmoaie puţin.

2. Scurge ardeii şi pune-i într-un vas alături de ketchup, o linguriţă cu sare, oţetul, usturoiul, puţin chimen şi boabe de muştar pisate fin. Mixează cu un blender sau măcar toacă fin din cuţit ardeiul iute.

3. Pune pe foc, amestecând continuu şi lasă să scadă până ce obţii o pastă groasă. Toarnă în borcane mici şi fierbe-le la bain-marie timp de 10 minute. Dacă borcanele sunt mai mari, atunci fierbe-le 15-20 de minute. Această pastă merge de minune în sosuri pentru carne. 

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Sos de rosii, ceapa si busuioc

Poza principala

pasta_de_ardei_mica.jpg

400 g ardei iute

6 căţei de usturoi

150 ml ketchup dulce

2 linguri cu oţet

chimen

boabe de muştar

sare

 

Ketchup de ardei gras si ardei iute

Dacă-ți plac picanteriile, la propriu, această pastă de ardei va merge ca unsă alături de fripturile din plină iarnă.
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE