1. Într-un castron, freacă brânza de vaci cu telemeaua zdrobită și smântâna.
2. Adaugă ridichile tăiate mărunt, ceapa rondele, usturoiul zdrobit și mărarul tocat fin. 3. Potrivește gustul de sare și lasă la rece 15-20 de minute, ca să se întrepătrundă aromele.
4. Servește pasta de brânză pe rondele de castravete. Deasupra, pune fâșii de ardei gras și mărar tocat fin.
Făcută în casă
Prepară brânza de vaci în casă: pune un litru de lapte la încălzit. Ai grijă să nu fiarbă! Adaugă 200 ml de iaurt sau chefir și amestecă până când începe să se brânzească laptele. Oprește focul și lasă să se adune brânza deasupra. Scurge totul printr-o sită deasă sau un tifon. Obții aproximativ 300 g de brânză de vaci.
credit foto: © Goinyk Volodymyr – Fotolia.com
250 g brânză de vaci
125 g telemea
1 lingură cu smântână
1 legătură de ridichi
2 fire de ceapă verde
1 cățel de usturoi
1 castravete
1 ardei gras
1 legătură de mărar
sare
Adaugă comentariu