- Feliați dovleceii pe lung.
- Într-o tigaie puneți douaă linguri cu ulei de măsline la încins.
- Adăugați ardeiul iute mărunțit și usturoiul tocat.
- Căliți pentru căteva minute la foc mic.
- Adăugați dovleceii și amestecați.
- Mențineți pe foc pentru 35 minute, amestecând la fiecare 5 minute, având grijă să nu se prindă dovleceii.
- O parte din dovlecei se vor transforma în pasta, în timp ce alte bucăți vor rămâne întregi.
- Condimentați după gust iar la final adăugați menta tocată și sucul de lămâie.
- Serviți pe felii de pâine prăjită.
Credit Foto: Fotolia/ Comugnero Silvana
Poza principala
- 6-8 dovlecei mici
- ulei măsline
- 2 căței usturoi tocați mărunt
- 2 ardei iuți
- 1 legătură mentă
- sare
- piper
- sucul de la 1 lămâie
Mic dejun, o simplă gustare sau un aperitiv aromat pentru petreceri. Pastă de dovlecei cu mentă, servită pe felii de pâine prăjită.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments
Adaugă comentariu