1. Spală bine fructele și taie-le la capete, apoi pe mijloc. Îndepărtează sâmburii și perișorii. Înarmează-te cu răbdare, este o operațiune care necesită timp.
2. Dă printr-un jet de apă rece fructele curățate și lasă-le să se scurgă. Pune-le într-un vas, acoperă-le cu apă rece și pune pe foc.
3. Din clipa în care începe să fiarbă, completează mereu cu apă cât să acopere măceșele. Când fructele s-au înmuiat și pielița se îndepărtează ușor, dă vasul deoparte.
4. Trece printr-o sită deasă fructele fierte și pasează totul. Pune pe foc pasta fină rezultată și adaugă zahăr, jumătate din cantitatea de pastă de măceșe.
5. Amestecă și lasă pe foc până ce compoziția se leagă și ajunge la consistența dorită. Pune în borcane și du-le în cămară.
Rețetă tradițională veche: „Tașche cu pegmez”
Adaugă comentariu