Nautul l-am pus la inmuiat in apa peste noapte – 12-14 ore. L-am pus la fiert intr-o oala normala si a fiert cam 2 ore la foc mic. Apoi l-am pasat impreuna cu dovleacul, cu usturoiul dat pe razatoarea fina si am adaugat la final uleiul, zeama de lamaie, pasta de ardei si sarea.
Daca doresti sa fie iute, poti adauga peste aceasta pasta de naut si fulgi de chilli. Merge si ca pateu, servit pe paine sau ca dip servit cu tortilla chips si/sau cruditati (castraveti).
Descopera si alte retete Ama in Bucatarie:
Poza principala
Galerie foto
150 gr naut
1/2 dovleac micut
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri pasta de ardei
sucul de la o jumatate de lamaie
putin ulei de masline
sare dupa gust
fulgi de chilli
Provocarea saptamanii pe micul meu grup de gatit de pe Facebook a fost nautul. Am decis neaparat sa incerc nautul pentru ca, spre rusinea mea, nu mai gatisem naut pana acum. Am ales sa fac o pasta de naut cu dovleac si usturoi, un pateu si un dip perfect.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu