1. Pune 4 l de apă la fiert într-o oală. Când începe să fiarbă, adaugă o linguriță cu sare.
2. Pune spaghetele întregi și fierbe-le atât timp cât găsești scris pe ambalajul pastelor.
3. Când pastele sunt aproape gata, rumenește într-o tigaie încăpătoare (genul wok) baconul tăiat cubulețe.
4. Scurge spaghetele și pune-le peste bacon, adăugând două linguri cu ulei de măsline.
5. Bate ouăle cu gălbenușul , un praf de sare și parmezanul ras fin.
6. Dă wokul deoparte și toarnă deasupra amestecul de ouă și parmezan și amestecă.
7. Asezonează pastele carbonara cu piper proaspăt râșnit și servește imediat. Daca v-au mai ramas paste puteti incerca si reteta noastra de paste cu somon.
360 g spaghete
200 g bacon (panceta)
2 ouă + 1 gălbenuș
80 g parmezan (brânză pecorino)
Ulei de măsline
Sare
Piper
Adaugă comentariu