Home » Paste Carbonara. Reteta originala

Paste Carbonara. Reteta originala

1. Pune 4 l de apă la fiert într-o oală. Când începe să fiarbă, adaugă o linguriță cu sare.

2. Pune spaghetele întregi și fierbe-le atât timp cât găsești scris pe ambalajul pastelor.

3. Când pastele sunt aproape gata, rumenește într-o tigaie încăpătoare (genul wok) baconul tăiat cubulețe.

4. Scurge spaghetele și pune-le peste bacon, adăugând două linguri cu ulei de măsline.

5. Bate ouăle cu gălbenușul , un praf de sare și parmezanul ras fin.

6. Dă wokul deoparte și toarnă deasupra amestecul de ouă și parmezan și amestecă. 

7. Asezonează pastele carbonara cu piper proaspăt râșnit și servește imediat. Daca v-au mai ramas paste puteti incerca si reteta noastra de paste cu somon.

 

Spaghete împachetate

Poza principala

spaghetti_alla_carbonara_mica.jpg

360 g spaghete

200 g bacon (panceta)

2 ouă + 1 gălbenuș 

80 g parmezan (brânză pecorino)

Ulei de măsline

Sare

Piper

 

Budincă de spaghete

Aceasta este versiunea autentica de paste carbonara. Pregătește-o chiar azi și vei înțelege de ce italienii se dau în vânt după rețeta de paste carbonara, reteta originala.
Numar de portii
4
Calorii
400
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.