Oricând ai poftă sau când pur și simplu nu ai nimic de mâncare, o porție de paste se poate dovedi un adevărat festin, mai ales că sunt atât de versatile, putând fi practic combinate cu aproape orice.
Timp de preparare : rapid
Dificultate: ușor
Porții: 4
Ingrediente:
-
400 paste integrale/grâu dur* (penne, tagliatelle, papardelle)
-
o lingură ulei de măsline
-
300 g praz, tăiat bucăți/rondele
-
8 felii bacon, tăiat cuburi
-
100 g brânzeturi amestecate cu ierburi aromatice (busuioc, pătrunjel, mărar, etc.)
- parmezan ras pentru servire
*Pastele integrale au indicele glicemic mai mic decât cele din făină albă; acest lucru permite ca energia carbohidraților (zaharurilor) să fie eliberată încet în sânge, evitând oscilații ale valorilor glicemice. De asemenea, pastele integrale sunt bogate în fibre, ce ajută la buna funcționare a sistemului digestiv și, prin urmare, contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Și, nu în ultimul rând, sunt mult mai gustoase și mai consistente.
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o tigaie mare antiaderentă.
- Se adaugă prazul și 2 linguri de apă, și se fierbe timp de aproximativ 10 minute până când începe să se înmoaie.
- Se adaugă baconul și se prăjește.
- Între timp, fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Se scurg de excesul de apă, păstrând însă o cană din cantitatea de lichid.
- Încorporează brânza în amestecul de praz și șuncă, adăugând o parte din apa păstrată.
- Asezonează cu sare/piper după gust și amestecați ușor până când brânza este topită.
- Adaugă amestecul în paste și amestecă.
- Servește-le fierbinți, presărând parmezan ras deasupra.
Credit Foto: 123RF
Adaugă comentariu