Pastele, soluția perfectă pentru o cină rapidă și extrem de gustoasă.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 3 linguri ulei măsline
- 140 g pancetta sau bacon tăiat cuburi
- 1 ceapă mică, fin tocată
- 25 g unt
- 500 g dovleac, curățat, fără semințe și tăiat în cuburi
- 20 g salvie proaspătă
- 400 g paste făinoase (tip penne)
- 25 g parmezan + extra pentru servit
Modalitate de preparare:
- Se încălzește o cratiță, se adaugă ulei de masline doar 1 lingură și pancetta sau bacon, apoi se fierbe timp de câteva minute.
- Se adaugă restul de ulei și ceapa. Gătiți timp de 5 minute, până când ceapa se înmoaie, iar pancetta este crocantă.
- Se amestecă untul, apoi se adaugă dovleacul și salvia.
- Se amestecă bine pentru a combina, apoi se asezonează după gust.
- Se acoperă și se fierbe timp de 6-8 minute, amestecând din când în când, până când dovleacul este moale.
- Între timp, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Se scurg și se adaugă peste amestecul de dovleac.
- Se presară parmezanul.
- Se servește în boluri, stropite cu parmezan.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu