1. Sotează pentru 2 minute ceapa tăiată mărunt în untul încins. Adaugă apoi făina și amestecă să nu se formeze cocoloașe.
2. Toarnă laptele, sarea și piperul, pudra de muștar și ține pe foc până compoziția capătă consistență și devine lipicioasă.
3. În acest timp, fierbe al dente pastele în apă cu sare, apoi scurge-le într-o sită.
4. Pune brânza rasă în sosul gros de lapte și amestecă până ce aceasta se topește. Toarnă amestecul peste pastele scurse, amestecă și dă la cuptorul încins pentru 30 de minute la 175 grade C. Înainte de a servi pastele cu brânză la cuptor lasă-le 10-15 minute să se răcorească și să se combine aromele.
credit foto: Guliver/Thinckstock
250 g paste (melcișori, spirale, fundițe, macaroane, penne)
230 g brânză cheddar rasă
2 linguri cu unt
1 ceapă mică
2 linguri cu făină
500 ml lapte
½ linguriță cu pudră de muștar
sare, piper
Adaugă comentariu