- Turnați câteva linguri cu ulei de măsline într-o tigaie și adăugați feniculul tocat împreună cu semințele de fenicul zdrobite.
- Prăjiți la foc mediu pentru 5 minute.
- Măriți flacăra și adăugați vinul, ardeiul iute și calamarii.
- Amestecați și gătiți până când lichidul scade la jumătate.
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Potriviți gustul sosului cu sare și piper.
- Când pastele sunt gata, scurgeți-le într-o strecurătoare păstrând 1 cană din zeama în care au fiert.
- Amestecați pastele cu calamarii și turnați 4 linguri cu ulei de măsline.
- Presărați pătrunjelul tocat și apa de la paste dacă mai este nevoie.
- Repartizați pastele în farfurie și serviți cu coajă de lămâie.
Credit Foto: Thinkstock/ getty images
Poza principala
- ulei de măsline
- 1 bulb fenicul, tocat
- 2 căței usturoi, feliați
- 2 lingurițe semințe fenicul zdrobite
- 1 pahar vin alb
- 1 ardei iute roșu, feliat subțire
- 4 calamari mici, tăiați rondele
- 450 g paste făinoase tip spaghetti
- 1 legătură pătrunjel
- coaja de la 1 lămâie
Ai musafiri la cină? Încântă-i cu o porție de paste cu calamari și fenicul.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu