- Preîncălziți cuptorul la 250 de grade.
- Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
- Așezați conopida feliată, stropiți cu uleiul de măsline și amestecai cu mâinile pentru a distribui uleiul uniform pe toate bucățile de conopidă.
- Presărați sare și piper, apoi introduceți tava în cuptor pentru 20 de minute.
- Scoateți tava, întoarceți conopida, presărați parmezanul pe deasupra și gătiți pentru încă 18-20 de minute, până când conopida este fragedă și caramelizată pe margini.
- Între timp aduceți un vas cu apă în punctul de fierbere și adăugați pastele.
- Fierbeți al dente conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Când sunt gata, scurgeți-le și adăugați 1 lingură cu ulei de măsline pentru a preveni lipirea.
- Repartizați pastele în boluri, adăugați sos de tomate și conopidă crocantă.
- Serviți cu parmezan ras sau fulgi de chili.
Credit Foto: Fotolia/Marco Mayer
Poza principala
- 1 conopidă
- 2-3 linguri ulei măsline
- 30 g parmezan ras
- sare
- piper
- 230 g paste
- 700 g pastă tomate
- opțional : parmezan, fulgi chili, piper
Conopida la cuptor, crocantă și cu parmezan ras, un deliciu adăugat în porția de paste alături de sos roșu.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu