Fructele de mare reprezintă un ansamblu de animale mici, precum caracatițe, stridii, crabi, scoici, sepii, languste sau creveți. În România au început să fie populare acum mai bine de 10 ani și foarte multe persoane au început să le gătească acasă, nu doar să le comande la restaurant.
Dacă și ție îți plac fructele de mare, această rețetă rapidă cu siguranță va fi pe placul tău! Este ideală la cină și se prepară în doar 20 de minute.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Ingrediente (4 porții)
- 1 linguriță ulei măsline
- 1 ceapă tocată
- 1 cățel usturoi, tocat
- 1 linguriță paprika
- 400 g roșii tocate
- 1 l stoc de pui
- 300 g paste tip tagliatelle
- 250 g mix fructe de mare
- 1 mână pătrunjel tocat
- felii de lămâie (pentru a servi)
Modalitate de preparare
Se încălzește uleiul într-un wok, apoi se gătesc ceapa împreună cu usturoiul la foc mediu timp de 5 minute până se înmoaie.
Se adaugă boiaua de ardei, roșiile și stocul de pui, apoi se aduce în punctul fierberii.
Lăsați focul la mic, adăugați pastele și fierbeți timp de 7 minute, amestecând din când în când pentru a evita lipirea pastelor.
Se adaugă fructele de mare și se fierbe încă 3 minute, până când totul este încălzit și pastele fierte.
Asezonași după gust.
Presărați pătrunjel tocat la final și serviți cu felii de lămâie.
Poftă bună!
Încearcă și: Tocăniță picantă cu fructe de mare
Încearcă și: Minitarte cu cremă de vanilie
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu