- Într-o oală mai mare puneți la fiert apă cu sare și pregătiți un vas cu apă rece să îl aveți la îndemână.
- Crestați roșiile, scufundați-le pentru 15 secunde în vasul cu apă fierbinte, apoi scoateți-le cu o spumieră și plasați-le în vasul cu apă rece pentru 30 de secunde.
- Curățați roșiile de coajă, eliminați semințele apoi tăiați-le în cubulețe.
- Adăugați pastele în apa fierbinte și gătiți-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Între timp adăugați uleiul într-o tigaie și căliți usturoiul pentru 2 minute până când începe să devină auriu.
- Măriți flacăra și adăugați creveții și scoicile.
- Gătiți pentru 2 minute până când creveții devin roz și scoicile aurii, apoi scoateți fructele de mare pe o farfurie.
- În aceeași tigaie adăugați midiile, vin alb, șofranul cu apa în care a stat și condimentele.
- Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați midiile pentur 3 minute.
- Adăugați sucul și coaja de lămâie și verificați dacă mai este necesar să suplimentați cu condimente.
- Scurgeți pastele și adăugați-le peste midii împreună cu scoicile și creveții.
- Amestecați pentru 2 minute și îndeărtați de pe sursa de foc.
- Presărați pătrunjel proaspăt și semințe de pin.
- Serviți imediat.
Credit Foto: thinkstock/ getty images
Poza principala
- 3 roșii
- 200 g paste tip fusilli sau altele la alegere
- 2 linguri ulei măsline
- 3 căței usturoi, feliați subțire
- 100 g creveți
- 100 g scoici Saint Jacques
- 300 g midii
- 150 ml vin alb
- un praf șofran amestecat cu 3 linguri de apă caldă
- coaja de la 1 lămâie
- sucul de la 1/2 lămâie
- 4 linguri smântână
- câteva fire pătrunjel tocat
- 2 linguri semințe de pin
Dacă te gândești la un meniu mediteranean pentru noaptea de Revelion ce spui de această rețetă?
Numar de portii
2
Facebook Comments
Adaugă comentariu