Spalati copanele de rata si indepartati grasimea. Intr-o tigaie inalta, incalziti ulei de masline si prajiti copanele pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateti-le deoparte cand sunt gata.
In aceeasi tigaie, puneti ceapa, morcovul, usturoiul, telina si si sotati pana se inmoaie. Adaugati vinul, zeama de pui si ciupercile si aduceti la fierbere. Puneti apoi copanele de rata si fierbeti in continuare la foc mic, cu tigaia acoperita, timp de 1 ora.
Scoateti copanele de rata si lasati sa se raceasca. Indepartati toata carnea de pe oase si puneti carnea maruntita in tigaia cu legume, pana cand toata compozitia se ingroasa. Potriviti de sare si piper.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, scurgeti-le, puneti-le intr-un bol si adaugati compozitia de rata peste. Presarati parmezan ras si frunze de rucola si serviti numaidecat.
250 paste
4 copane de rata, fara piele
4 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie, taiata
1 morcov, taiat fin
2 catei de usturoi, taiati
1 telina
1 cana vin rosu
1 cana zeama de pui
50 g ciuperci, taiate
rucola
Adaugă comentariu