Stoarceti o jumatate de lamaie, cu tot cu pulpa, si lasati deoparte. Taiati doua felii din cealalta jumatate de lamaie, apoi dati pe razatoare coaja.
Puneti puiul intr-un vas termorezistent, alaturi de ceapa, dafin si coaja de lamaie. Turnati indeajuns de multa apa fiarta pe deasupra cat sa acoper puiul. Puneti capacul si aduceti la fierbere, apoi micsorati focul si lasati sa se inabuse pentru 8 minute. Lasati deoparte.
Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand si mazarea in ultimele minute de fierbere. Scurgeti bine si clatiti.
Puneti pastele si mazarea inapoi in cratita, adaugati crema de branza si puiul taiat, apoi turnati zeama de lamaie pastrata. Presarati busuioc dupa gust si asezonati. Amestecati. Serviti in boluri calde, cu felii de lamaie si frunze de busuioc proaspat.
1 lamaie
2 bucati piept de pui (200g total)
1 ceapa mica, curatata si taiata in sferturi
1 frunza de dafin
cateva tulpini de busuioc
175 g tagliatelle
60 g mazare
2 linguri crema de branza
sare si piper negru proaspat macinat
inca putin busuioc, tocat
Adaugă comentariu