Cină în doi, pregătită în mai puțin de 30 de minute!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 2
Ingrediente:
- 2 linguri ulei măsline
- 200 g baby dovlecel, feliat pe diagonală
- 4 roșii mari
- 200 g paste tip penne
- 1 cățel de usturoi zdrobit
- un praf de zahăr
- 2 linguri creme fraîche
- 1 mână busuioc
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o tigaie mare și se prăjesc dovleceii timp de 4-5 minute până se înmoaie. Când sunt gata se îndepărtează tigaia de pe sursa de foc.
- În timp ce dovleceii se gătesc, se fierb roșiile timp de 15 secunde în apa ce vor fi gătite pastele, apoi se transferă într-un vas cu apă rece.
- Îndepărtați pielea roșiilor și semințele, apoi tăiați pulpa cuburi.
- Se adaugă pastele în apa clocotită și se fierb urmând instrucțiunile de ambalaj.
- Se adaugă roșiile și usturoiul în tigaie peste dovlecel.
- Gătiți la foc mare, până când roșiile încep să se înmoaie.
- Gustați și asezonați după gust, dacă este necesar adăugați 1/2 linguriță de zahăr acum.
- Se scurg pastele, din care se rezervă o parte din apă, și se trafseră în tigaie.
- Se adaugă creme fraîche și busuiocul, adăugând un pic de apă de la paste, dacă este necesar.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu