Paste inedite, cu mascarpone. Cremoase, gustoase și perfecte pentru toată familia.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 4-6
Ingrediente:
- 1 1/2 kg roșii cherry, tăiate pe jumătate
- 2 linguri oțet balsamic
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă tocată mărunt
- 3 căței de usturoi, zdrobiți
- 300 ml stoc legume
- 4 linguri mascarpone
- 1 mână busuioc tocat
- 500 g penne
- 125 g mozzarella bile, ruptă în bucăți
- 50 g parmezan
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 200 °.
- Puneți roșiile într-un vas termorezistent și stropiți cu oțet, oregano și alte condimente.
- Coaceți timp de 1 oră până se înmoaie.
- Se încălzește uleiul într-o cratiță, apoi gătiți ceapa timp de 5 minute până se înmoaie.
- Se adaugă usturoiul și se fierbe timp de 1 minut.
- În cazul în care roșiile sunt gata, adăugați-le în tigaie cu stocul de legume.
- Se fierbe timp de 5 minute, apoi se adaugă crema de mascarpone.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și mixați cu un blender până la omogenziare.
- Între timp, gătiți pastele urmând instrucțiunile de ambalaj, scurgeți de excesul de lichid și lăsați-le deoparte într-o strecurătoare.
- Asezonați sosul și amestecați-l cu busuiocul și pastele.
- Se amestecă, apoi se transferă într-un vas termorezistent și se acoperă cu brânză.
- Introduceți vasul la cuptor pentru câteva minute până când preparatul prinde o culoare aurie.
Credit Foto: 123RF
*Imaginile sunt cu titlu de prezentare
Facebook Comments
Adaugă comentariu