Paste cu sardele si seminte de pin

  1. Încingeți 6 linguri cu ulei de măsline într-o cratiță.
  2. Adăugați feniculul tocat și semințele de fenicul zdrobite, ceapa și ardeii iuți.
  3. Căliți-le la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, amestecând frecvent.
  4. Când ceapa este ușor caramelizată adăugați jumătate din cantitatea de sardele, semințele de pin și stafidele. Amestecați și gătiți în continuare la foc mic pentu 10 minute.
  5. Adăugați vinul alb și un pahar cu apă, apoi lăsați preparatul să se gătească până scade cantitatea de lichid la jumătate.
  6. Potriviți gustul cu sare și piper.
  7. Adăugați restul sardelelor, acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic să fiarbă pentru 10 minute, timp în care fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
  8. Scurgeți pastele și amestecați-le cu sosul preparat.
  9. Stropiți cu ulei de măsline și zeama de lămâie.
  10. Repartizați pastele în farfurii și serviți cu coajă de lămâie pe deasupra.

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

paste_cu_sardele.jpg

  • 1 bulb fenicul, tocat mărunt
  • 2 cepe, tocate
  • ulei măsline
  • 1 linguriță semințe fenicul zdrobite
  • 2 ardei roșii iuți, tocați mărunt
  • 600 g sardele făcute fileuri
  • 4 linguri semințe de pin
  • 2 linguri stafide aurii
  • sare
  • piper măcinat
  • 150 ml vin alb
  • 450 g paste făinoase tip lunguine
  • coaja și zeama de la 2 lămâi
O combinație delicioasă de paste făinoase cu sardele proaspete, semințe de pin și stafide.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE