- Încingeți 6 linguri cu ulei de măsline într-o cratiță.
- Adăugați feniculul tocat și semințele de fenicul zdrobite, ceapa și ardeii iuți.
- Căliți-le la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, amestecând frecvent.
- Când ceapa este ușor caramelizată adăugați jumătate din cantitatea de sardele, semințele de pin și stafidele. Amestecați și gătiți în continuare la foc mic pentu 10 minute.
- Adăugați vinul alb și un pahar cu apă, apoi lăsați preparatul să se gătească până scade cantitatea de lichid la jumătate.
- Potriviți gustul cu sare și piper.
- Adăugați restul sardelelor, acoperiți cu un capac și lăsați la foc mic să fiarbă pentru 10 minute, timp în care fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie.
- Scurgeți pastele și amestecați-le cu sosul preparat.
- Stropiți cu ulei de măsline și zeama de lămâie.
- Repartizați pastele în farfurii și serviți cu coajă de lămâie pe deasupra.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 1 bulb fenicul, tocat mărunt
- 2 cepe, tocate
- ulei măsline
- 1 linguriță semințe fenicul zdrobite
- 2 ardei roșii iuți, tocați mărunt
- 600 g sardele făcute fileuri
- 4 linguri semințe de pin
- 2 linguri stafide aurii
- sare
- piper măcinat
- 150 ml vin alb
- 450 g paste făinoase tip lunguine
- coaja și zeama de la 2 lămâi
O combinație delicioasă de paste făinoase cu sardele proaspete, semințe de pin și stafide.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu