1. Fierbeti macaroanele conform instructiunilor de pe pachet. Clatiti-le si scurgeti-le.
2. Incalziti laptele si fierbeti pestele in el. Nu aruncati laptele, scurgeti-l si pastrati-l pentru sos. Rupeti pestele bucatele si adaugati-l peste paste, alaturi de spanac.
3. Topiti untul intr-o cratita, apoi adaugati faina. Amestecati si turnati laptele. Bateti pana ce sosul se ingroasa. Luati cratita de pe foc si adaugati jumatate din cantitatea de gorgonzola. Asezonati dupa gust cu sare, piper si nucsoara.
4. Amestecati pastele cu sosul si puneti-le intr-un vas termorezistent, uns cu unt. Presarati restul de gorgonzola pe deasupra si dati la cuptor pentru 30-45 de minute. Serviti cu salata verde.
250 g macaroane
500 ml lapte
600 g file de cod/macrou
500 g spanac baby, spalat si oparit
45 g unt
45 g faina
125 g gorgonzola
sare, piper si nucsoara, dupa gust
Adaugă comentariu