1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
2. Ungeti usor o tava cu ulei.
3. Adaugati apa, sarea si uleiul si fierbeti. Puneti pastele si gatiti pentru 8-10 minute, „al dente”. Scurgeti apa si adaugati mai mult ulei pentru a impiedica pastele sa se lipeasca.
4. Puneti mazarea in apa sarata intr-o cratita si fierbeti 8-10 minute sau pana cand mazarea e moale, apoi puneti deoparte. Amestecati menta tocata, coriandrul si spanacul.
5. Adaugati concentratul de supa dizolvata si fierbeti pentru 5 minute pana cand e gata. Turnati smantana si fierbeti pentru inca 2 minute, amestecand. Transferati compozitia intr-un blender si pasati-o.
Asezonati cu sare si piper si puneti deoparte, la cald.
6. Puneti pestele cu unt in tava unsa cu ulei la inceput, stropiti cu suc de lamaie si presarati patrunjel si usturoi. Coaceti la cuptor pentru 5-8 minute sau pana cand pestele se poate desface usor cu o furculita.
Serviti cu pastele fierte si sosul cremos.
sare
2 linguri ulei
500 ml apa calda
250g paste tagliatelle cu spanac
Pentru sosul cremos de legume:
1 cana mazare congelata
375 ml apa
putina sare
3-4 frunze de menta, taiate
1/4 cana coriandru proaspat
400g spanac, tocat
1 plic concentrat supa de leguma cu 1 cana de apa
60ml smantana
sucul unei lamai
sare si piper
Pentru peste:
4 bucati de somon
1 lingura unt
sucul 1/2 lamaie
1 lingura de patrunjel
2 catei de usturoi, pisati
Adaugă comentariu