Paste cu ton la cuptor

  1. Încălziți cuptorul la 180 de grade.
  2. Fierbeți pastele cu 2 minute mai puțin decât este indicat pe cutie.
  3. În acest timp preparați sosul. Topiți untul într-o tigaie peste care adăugați făina.
  4. Gătiți pentru 1 minut la foc domol amestecând continuu, apoi turnați laptele în fir subțire și treptat pentru a face un sos consistent de culoare albă.
  5. Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați o mare parte din brânza rasă.
  6. Scurgeți pastele de excesul de apă și amestecați-le cu sosul obținut, tonul scurs, porumbul dulce și pătrunjelul tocat.
  7. Transferați amestecul într-un vas termorezistent. 
  8. Presărați pe deasupra restul cantității de brânză.
  9. Introduceți vasul în cuptor pentru 15-20 de minute, timp în care brânza va forma o crustă maronie.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

paste_cu_ton_la_cuptor.jpg

  • 600 g paste tip rigatoni
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 600 ml lapte
  • 250 g Brânză Chedar, rasă
  • 2 X 160 g conserve ton în suc propriu
  • 330 g porumb dulce, scurs de excesul de apă
  • 1 mână pătrunjel tocat 
Tonul merge mână în mână cu porumbul și împreună cu o porție de paste făinoase.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE