- Încălziți cuptorul la 180 de grade.
- Fierbeți pastele cu 2 minute mai puțin decât este indicat pe cutie.
- În acest timp preparați sosul. Topiți untul într-o tigaie peste care adăugați făina.
- Gătiți pentru 1 minut la foc domol amestecând continuu, apoi turnați laptele în fir subțire și treptat pentru a face un sos consistent de culoare albă.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați o mare parte din brânza rasă.
- Scurgeți pastele de excesul de apă și amestecați-le cu sosul obținut, tonul scurs, porumbul dulce și pătrunjelul tocat.
- Transferați amestecul într-un vas termorezistent.
- Presărați pe deasupra restul cantității de brânză.
- Introduceți vasul în cuptor pentru 15-20 de minute, timp în care brânza va forma o crustă maronie.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 600 g paste tip rigatoni
- 50 g unt
- 50 g făină
- 600 ml lapte
- 250 g Brânză Chedar, rasă
- 2 X 160 g conserve ton în suc propriu
- 330 g porumb dulce, scurs de excesul de apă
- 1 mână pătrunjel tocat
Tonul merge mână în mână cu porumbul și împreună cu o porție de paste făinoase.
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu