Paste cu ton si legume la cuptor

  1. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se călesc ardeii feliați subțire pentru 5 minute, până încep să se caramelizeze.
  2. Adăugați usturoiul și fulgii de chili și mențineți pe foc pentru 30 de secunde.
  3. Adăugați roșiile tocate și măsline.
  4. Aduceți sosul în punctul de fierbere, adăugați zahărul și lăsați să fiarbă neacoperit la foc domol timp de 10 minute.
  5. În acest timp, într-un vas separat, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  6. Încingeți cuptorul la 180 de grade.
  7. Scurgeți pastele de excesul de apă și adăugați-le peste sos împreună cu tonul scurs.
  8. Transferați pastele într-un vas de cuptor, termorezistent.
  9. Presărați pesmetul amestecat cu parmezan pe deasupra și introduceți vasul în cuptor.
  10. Gătiți pentru 4-5 minute, până când crusta va prinde o culoare aurie.
  11. Serviți pastele calde.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

paste_cu_ton_la_cuptor.jpg

  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1 ardei roșu, curățat de semințe și feliat
  • 1 ardei galben, curățat de semințe și feliat
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • un vârf cuțit fulgi chili
  • 2 X 400 g roșii la conservă, tocate
  • 50 g măsline verzi, tocate
  • un vârf cuțit zahăr pudră
  • 250 g paste din făină integrală
  • 2 cutii X 200 g ton în suc propriu, scurs
  • 25 g pesmet proaspăt 
  • 2 linguri parmezan ras
Din categoria rețetelor cu paste, această alegere îmbină perfect gustul de pește cu legume și paste din făină integrală.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE