- Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se călesc ardeii feliați subțire pentru 5 minute, până încep să se caramelizeze.
- Adăugați usturoiul și fulgii de chili și mențineți pe foc pentru 30 de secunde.
- Adăugați roșiile tocate și măsline.
- Aduceți sosul în punctul de fierbere, adăugați zahărul și lăsați să fiarbă neacoperit la foc domol timp de 10 minute.
- În acest timp, într-un vas separat, gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Încingeți cuptorul la 180 de grade.
- Scurgeți pastele de excesul de apă și adăugați-le peste sos împreună cu tonul scurs.
- Transferați pastele într-un vas de cuptor, termorezistent.
- Presărați pesmetul amestecat cu parmezan pe deasupra și introduceți vasul în cuptor.
- Gătiți pentru 4-5 minute, până când crusta va prinde o culoare aurie.
- Serviți pastele calde.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1 linguriță ulei de măsline
- 1 ardei roșu, curățat de semințe și feliat
- 1 ardei galben, curățat de semințe și feliat
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- un vârf cuțit fulgi chili
- 2 X 400 g roșii la conservă, tocate
- 50 g măsline verzi, tocate
- un vârf cuțit zahăr pudră
- 250 g paste din făină integrală
- 2 cutii X 200 g ton în suc propriu, scurs
- 25 g pesmet proaspăt
- 2 linguri parmezan ras
Din categoria rețetelor cu paste, această alegere îmbină perfect gustul de pește cu legume și paste din făină integrală.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu