Pesto cu pătrunjel, suc de lămâie și paste. Poftă bună!
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 400 g paste făinoase
- 140 g fasole verde congelată
- 200 groșii cherry, tăiate în jumătate
- 1 legătură mare de pătrunjel, tocat
- 100 g rucola
- 180 g ton, în ulei de floarea-soarelui, scurs
- coaja și zeama de la 1 lămâie
- 180 g ton în suc propriu, scurs
- 2 linguri de smântână sau cremă de brânză
Modalitate de preparare:
- Gătiți pastele într-o tigaie mare cu apă clocotită sărată, adăugând fasolea verde și roșiile în ultimele 3 minute din timpul de preparare.
- Scurgeți excesul de apă, păstrați însă o ceașcă pentru la final.
- Combinați pătrunjelul, jumătate din cantitatea de rucola, 3 linguri de ulei de la ton, coaja de lămâie și sucul, împreună cu condimente după gust.
- Pulsați la viteză mare până obțineți un sos consistent.
- Combinați pastele și legumele în tigaie, adăugând ambele conserve de ton și smântâna sau crema de brânză, amestecând pentru a combina.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și adăugați la final restul frunzelor de rucola.
- Dacă mai este necesar pentru sos, completați cu apa de la paste.
- Serviți cu parmezan.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu