1. Pastele – Fierbe pastele in apa sarata timp de 8 minute. Indeparteaza de pe foc, scurge apa si stropeste cu ulei de masline.
2. Dressing – Amesteca ingredientele de dressing, acopera-le si pune la frigider.
3. Amesteca pastele si ingredientele de salata. Asezoneaza cu sare si piper si patrunjel. Adauga dressingul chiar inainte de servire.
Paste
250g paste-fundite
1l apa
5g sare
45ml ulei
Dressing de lamaie si feta
80ml ulei de masline
45ml otet de vin rosu sau suc de lamaie
60g maioneza
2 catei de usturoi, zdrobiti
125g branza feta, faramata
15g patrunjel proaspat tocat
Sare si piper
Salata
2-3 conserve de ton, bucati
1 ceapa rosie, taiata subtire
1 ardei gras galben, taiat fasii
1 ardei gras rosu, taiat fasii
1 ardei gras verde, taiat fasii
125g de branza feta, taiata cuburi
Pentru servire
60g de patrunjel proaspat tocat
Sare si piper
Adaugă comentariu