- Folosiți o oală mare în care să fierbeți pastele conform indicațiilor de pe cutie.
- Tocați ceapa mărunt, fie manual, fie într-un tocător electric.
- Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline aromatizat cu usturoi și căliți ceapa la foc domol pentru 5 minute, până când începe să se înmoaie.
- Mențineți pe foc până când ceapa începe să se caramelizeze.
- Adăugați roșiile tocate de la conservă și lăsați sosul să fiarbă pentru 15-20 de minute.
- Când încpe să clocotească apa la paste adăugați o măsură de sare. Mențineți pastele la fiert cu un interval de 3-4 minute mai scăzut față de indicațiile de pe cutie.
- Îndepărtați tigaia cu sosul de roșii de pe sursa de foc și încorporați smântâna.
- Scurgeți pastele de excesul de apă și adăugați-le peste sos.
- Turnați vodca și untul, amestecați pentru a distribui uniform aromele.
- Așezați pastele în farfurii și servii cu o cantitate generoasă de parmezan.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 1 ceapă mare
- 2 linguri ulei de măsline infuzat cu usturoi
- sare
- 820 g roșii tocate din conservă
- 2 linguri smântână
- 1 kg paste tip penne
- 125 ml vodcă
- 4 linguri unt nesărat
- parmezan, pentru servire
Una din cele mai îndrăznețe rețete de paste vine de la Nigella Lawson, cu vodca.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu