Paste cu vodka, reteta Nigella Lawson

  1. Folosiți o oală mare în care să fierbeți pastele conform indicațiilor de pe cutie.
  2. Tocați ceapa mărunt, fie manual, fie într-un tocător electric.
  3. Într-o tigaie încingeți uleiul de măsline aromatizat cu usturoi și căliți ceapa la foc domol pentru 5 minute, până când începe să se înmoaie.
  4. Mențineți pe foc până când ceapa începe să se caramelizeze.
  5. Adăugați roșiile tocate de la conservă și lăsați sosul să fiarbă pentru 15-20 de minute.
  6. Când încpe să clocotească apa la paste adăugați o măsură de sare. Mențineți pastele la fiert cu un interval de 3-4 minute mai scăzut față de indicațiile de pe cutie.
  7. Îndepărtați tigaia cu sosul de roșii de pe sursa de foc și încorporați smântâna.
  8. Scurgeți pastele de excesul de apă și adăugați-le peste sos.
  9. Turnați vodca și untul, amestecați pentru a distribui uniform aromele.
  10. Așezați pastele în farfurii și servii cu o cantitate generoasă de parmezan.

  Credit Foto: 123RF

Poza principala

paste_cu_vodca_nigella_lawson.jpg

  • 1 ceapă mare
  • 2 linguri ulei de măsline infuzat cu usturoi
  • sare
  • 820 g roșii tocate din conservă
  • 2 linguri smântână
  • 1 kg paste tip penne
  • 125 ml vodcă
  • 4 linguri unt nesărat
  • parmezan, pentru servire
Una din cele mai îndrăznețe rețete de paste vine de la Nigella Lawson, cu vodca.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE