Home » Blog » Paste de casă, rețeta rapidă
Blog Mâncăruri

Paste de casă, rețeta rapidă

Astăzi este Ziua Mondială a Pastelor, și ce mod mai bun de a sărbători, dacă nu… savurându-le. Indiferent că vorbim despre tagliatelle, fettuccine, ravioli sau alte tipuri de paste, cele făcute în casă sunt cele mai bune (îți vine să le mănânci doar cu puțin ulei de măsline, sare și parmezan). Se fac repede și ușor…

La prepararea aluatului pentru paste vei avea nevoie, pe lângă sare și piper, de alte două ingrediente: ouă și făină. Dacă faci paste vegane, poți folosi apă carbogazoasă în loc de ou, echivalentă cu gramajul unui ou. Raportul perfect este de un ou la 100 de grame de făină, adică o porție normală de paste.

Amestecă mai întâi ingredientele cu o lingură de lemn și apoi frământă manual 15 -20 minute sau 5-8 minute dacă folosești mixerul cu paleta de frământat sau mașina de pâine. Pune apoi aluatul  în frigider pentru o jumătate de oră, prin răcire, se activează glutenul și coca va deveni elastică. Presară apoi făină pe masă și  frământă din nou aluatul, apoi întinde-l bine cu sucitorul.

Foile trebuie să fie mai subțiri, pentru ca apoi să le tai cu cuțitul pentru pizza. Folosește-le proaspete – punându-le la fiert în apă clocotită cu sare, pune-le la uscat în cuptorul cald sau congelează-le pentru a le folosi mai târziu.

Foto: Pixabay

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.