1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi pune-le la scurs.
2. Încinge untul într-o crăticioară. Adaugă făina și amestecă repede.
3. Când s-a aurit făina, toarnă laptele călduț, amestecând ca să se dizolve cocoloașele.
4. După ce a dat într-un clocot, adaugă brânza/ cașcavalul, ceapa tăiată mărunt, sosul, sare, piper, muștarul măcinat.
5. Amestecă ușor și lasă până ce se topește brânza. Unge cu puțin ulei tava de copt, presară o parte din pesmet și așază un rând de paste.
6. Toarnă o parte din sos, adaugă jumătate din șunca tăiată în cubulețe, pune din nou un rând de paste, sosul de lapte și șuncă.
7. La final, presară restul de pesmet și dă la cuptorul încins 30 de minute sau până ce capătă o culoare aurie. Servește imediat.
200 g paste tubulare cu ou
150 g bacon
60 g unt
1 lingură cu făină
500 ml lapte
240 g brânză telemea/cașcaval
1 lingură cu ceapa
1/2 lingurița cu sos worcestershire
sare
piper
1/4 lingurița cu muştar pudră
2 linguri cu pesmet
ulei
Adaugă comentariu