Preincalziti cuptorul. Aduceti la fierbere o oala mare cu apa si sare.
Incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie. Puneti pancetta si prajiti, amestecand continuu, 2-3 minute. Adaugati ceapa si chimenul dulce si prajiti pana cand chimenul se inmoaie, cam 5 minute.
Adaugati o ceasca de apa si continuati sa fierbeti. Amestecati inauntru smantana si continuati sa fierbeti in timp ce pregatiti pastele.
Puneti pastele in apa clocotinda si fierbeti al dente. Scurgeti-le si adaugati-le in sos, lasand sa fiarba in continuare. Puneti busuiocul taiat si jumatate din cantitatea de parmezan. Mai puneti 1 lingura de ulei si potriviti de sare si piper.
Ungeti un vas de Yena. Puneti pastele, mozzarella, branza de vaca si parmezanul ramas, alternand pastele cu branzeturile. Puneti o lingura de ulei pe deasupra si coaceti pana cand se rumeneste pe deasupra.
sare
3 linguri ulei de masline
450 g pancetta, taiata
1 ceapa medie, taiata
1 bulb de chimen dulce, taiat fin
o cana de smantana groasa
350 g penne
1 legatura busuioc proaspat, taiat
70 g parmezan ras
230 g mozzarella rasa
170 g branza grasa de vaca, rasa
Adaugă comentariu