Paste linguine cu calamar si mazare, reteta lui Jamie Oliver

  1. Într-un castron amestecați fâșiile de calamar cu usturoiul felii subțiri, cea mai mare parte din coaja de lămâie și ardeii iuți tocați ( fără semințe ) jumătate din zeama de lămâie și pătrunjelul tocat.
  2. Adăugați ulei de măsline și lăsați calamarul să se marineze pentru 15 minute, la temperatura camerei.
  3. În acest timp aduceți la fierbere apă sărată și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  4. Puneți o tigaie la încins și adăugați feliile de calamar împreună cu marinata.
  5. După 1 minut fâșiile de calamar vor începe să se curbeze și să își răspândească mirosul.
  6. În acest moment adăugați mazărea și vinul.
  7. Amestecați totul și lăsați să fiarbă pentru 5 minute, până când sosul scade puțin.
  8. Când pastele sunt al dente, scurgeți-le într-o strecurătoare, păstrând puțin din apa în care au fiert.
  9. Adăugați-le imediat peste calamar împreună cu câteva linguri din apă, ulei de măsline, zeamă de lămâie, coaja de lămâie și menta tocată.
  10. Condimentați cu sare și piper după gust.

 Credit Foto: Fotolia/ pieropoma

 

Poza principala

linguine_calamar_mazare_jamie_oliver.jpg

  • 400 g calamar tăiat felii subțiri
  • 2 căței usturoi
  • coaja de la 2 lămâi
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 ardei iuți
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei măsline
  • sare 
  • piper
  • 500 g paste tip linguine
  • 300 g mazăre verde congelată
  • 200 ml vin alb
  • 10-12 frunze mentă
Cum spune Jamie Oliver, aceasta este o rețetă perfectă pentru un picnic alături de familie, într-o zi de vară.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE