- Într-un castron amestecați fâșiile de calamar cu usturoiul felii subțiri, cea mai mare parte din coaja de lămâie și ardeii iuți tocați ( fără semințe ) jumătate din zeama de lămâie și pătrunjelul tocat.
- Adăugați ulei de măsline și lăsați calamarul să se marineze pentru 15 minute, la temperatura camerei.
- În acest timp aduceți la fierbere apă sărată și fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
- Puneți o tigaie la încins și adăugați feliile de calamar împreună cu marinata.
- După 1 minut fâșiile de calamar vor începe să se curbeze și să își răspândească mirosul.
- În acest moment adăugați mazărea și vinul.
- Amestecați totul și lăsați să fiarbă pentru 5 minute, până când sosul scade puțin.
- Când pastele sunt al dente, scurgeți-le într-o strecurătoare, păstrând puțin din apa în care au fiert.
- Adăugați-le imediat peste calamar împreună cu câteva linguri din apă, ulei de măsline, zeamă de lămâie, coaja de lămâie și menta tocată.
- Condimentați cu sare și piper după gust.
Credit Foto: Fotolia/ pieropoma
Poza principala
- 400 g calamar tăiat felii subțiri
- 2 căței usturoi
- coaja de la 2 lămâi
- zeama de la 1 lămâie
- 2 ardei iuți
- 1 legătură pătrunjel
- ulei măsline
- sare
- piper
- 500 g paste tip linguine
- 300 g mazăre verde congelată
- 200 ml vin alb
- 10-12 frunze mentă
Cum spune Jamie Oliver, aceasta este o rețetă perfectă pentru un picnic alături de familie, într-o zi de vară.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu