Home » Paste puttanesca, rețeta lui Jamie Oliver

Paste puttanesca, rețeta lui Jamie Oliver

  1. Fierbeți lunguinele în apă cu sare până se fac ”al dente”
  2. Între timp, prăjiți usturoiul, ardeii iuți și oregano în puțin ulei de măsline, până când s-au înmuiat.
  3. Adăugați roșiile și lăsați-le să fiarbă la fo cmic. 
  4. Adăugați măslinele fără sâmburi, caperele și anșoa.
  5. Continuați să fierbeți pentru încă 4-5 minute, până veți obține un sos de roșii cu o consistență minunată.
  6. Luați vasul de pe foc, puneți linguinele scurse în această compoziție și amestecați-le până vor fi acoperite în intregime de sos.
  7. Rupeți busuiocul și puneți-l deasupra.
  8. Asezonați și stropiți cu ulei de măsline.
  9. Serviți pastele imediat.

 Credit Foto: Fotolia/marysckin

Poza principala

paste_putanesca.jpg

  • 450 g paste tip linguine
  • 3 căței usturoi, tocați
  • 2-3 ardei roșii mici, mărunțiți
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ulei măsline
  • 2 conserve X 400 g roșii, tocate bucîți
  • 1 mână de capere
  • 12 fileuri de anșoa, tocate mare
  • 1 mână de busuioc proaspăt 
  • sare
  • piper măcinat 
Linguine puttanesca, o rețetă minunată de la Jamie Oliver, perfectă pentru cina de astăzi.
Numar de portii
4
Facebook Comments