- Fierbeți lunguinele în apă cu sare până se fac ”al dente”
- Între timp, prăjiți usturoiul, ardeii iuți și oregano în puțin ulei de măsline, până când s-au înmuiat.
- Adăugați roșiile și lăsați-le să fiarbă la fo cmic.
- Adăugați măslinele fără sâmburi, caperele și anșoa.
- Continuați să fierbeți pentru încă 4-5 minute, până veți obține un sos de roșii cu o consistență minunată.
- Luați vasul de pe foc, puneți linguinele scurse în această compoziție și amestecați-le până vor fi acoperite în intregime de sos.
- Rupeți busuiocul și puneți-l deasupra.
- Asezonați și stropiți cu ulei de măsline.
- Serviți pastele imediat.
Credit Foto: Fotolia/marysckin
Poza principala
- 450 g paste tip linguine
- 3 căței usturoi, tocați
- 2-3 ardei roșii mici, mărunțiți
- 1 linguriță oregano uscat
- ulei măsline
- 2 conserve X 400 g roșii, tocate bucîți
- 1 mână de capere
- 12 fileuri de anșoa, tocate mare
- 1 mână de busuioc proaspăt
- sare
- piper măcinat
Linguine puttanesca, o rețetă minunată de la Jamie Oliver, perfectă pentru cina de astăzi.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu