Unul dintre motivele pentru care unii vegetarieni nu trec la veganism îl reprezintă lactatele. Totuși, există numeroase rețete care te pot ajuta să faci această tranziție și îți garantăm că nu vei simți nicio diferență în ceea ce privește gustul! De fapt, această rețetă de paste vegane cu ciuperci este chiar mai bună decât cea originală, fiind mai light.
Sosul alb care se folosește la aceste paste se prepară în mod obișnuit cu smântână de gătit, însă există și versiuni vegetale ale acesteia. Însă ce facem cu gustul de brânză, după care tânjesc atât de mulți? E simplu: fulgii de drojdie inactivă oferă același gust! Mai mult, ajută la îngroșarea sosului.
Iată cum se prepara pastele vegane cu ciuperci:
Ingrediente (2 porții)
- 300 gr paste
- 200 gr ciuperci
- 2 căței de usturoi
- 250 ml smântână de gătit vegetală
- 50 gr fulgi de drojdie inactivă
- sare, după gust
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
Pui la fiert pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Între timp, pisezi cățeii de usturoi și îi călești timp de 2 minute într-o tigaie cu puțin ulei. Adaugi peste ei ciupercile spălate și tocate și lași la foc mic până se înmoaie.
Adaugi apoi peste usturoi și ciuperci smântâna vegetală, sare și piper și lași pe foc încă 5 minute, amestecând ușor. Pentru a oferi sosului gustul de brânză, adaugi treptat fulgii de drojdie și amesteci până când sosul se îngroașă.
După ce sunt gata și pastele, le strecori și le pui în tigaie. Le amesteci bine cu ciupercile și sosul și mai lași pe foc 2-3 minute.
La final, împarți în farfurii și decorezi cu pătrunjel.
Poftă bună!
Știai că…
Numită și „parmezanul veganilor”, drojdia inactivă oferă preparatelor un gust de brânză și poate fi folosită în sosuri, peste cartofii prăjiți, în salate sau pe popcorn.
Încearcă și: Supă cremă de dovleac și crutoane cu usturoi copt
Încearcă și: Zucchini umpluţi cu legume şi quinoa
Sursă foto: iStock
Adaugă comentariu