Cureţi peştii de solzi şi intestine şi îi speli bine. Sosul pesto se pregăteşte astfel : într-un tocator electric, mărunteşte coriandrul, chilli, usturoiul şi migdalele. Adaugă uleiul de măsline şi amestecă. Adaugă parmezanul amestecând şi potriveşte gustul de sare. Toarnă sosul în tavă şi aşează deasupra peştii. Îi ungi cu sos şi îi presari cu sare şi piper după gust. Introduce tava în cuptorul preîncalzit, la foc mediu, pentru 35-40 minute. Din 10 în 10 minute, scoate tava, stropeşte peştele cu sos şi adaugă piperul negru măcinat şi puţină sare. Când e gata, rade deasupra caşcavalul şi serveşte peştele cu ardei copţi sau vinete coapte.
4 păstrăvi
100g cascaval ras (pentru a presara peştele gătit)
8 ardei copţi (sau 4 vinete coapte)
piper negru măcinat
100g cascaval ras (pentru a presara peştele gătit)
8 ardei copţi (sau 4 vinete coapte)
piper negru măcinat
pentru sosul pesto :
60 g frunze de coriandru (proaspete)
2 ardei iuţi (chilli) tăiati în două şi curătaţi de seminţe
1 cătel de usturoi tocat
3 linguri de migdale
5 linguri ulei de măsline
3 linguri parmezan răzuit (pentru sos)
sare
Numar de portii
4
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu