1.Topește untul într-o tigaie. Adaugă usturoiul, ceapa și ficățeii curățați și spălați în câteva ape reci.
2.Redu flacăra și lasă pe foc, acoperit, 10 – 15 minute sau până când ficățeii s-au pătruns.
3.Pune amestecul de ficăței într-un blender împreună cu crema de brânză, 2-3 linguri cu vin alb, sare și piper proaspăt măcinat după gust. Amestecă-l foarte bine până obții o compoziție cremoasă.
4.Pune într-un castron pateul de ficat de pui și dă-l la rece două ore înainte de a-l servi pe felii de pâine de casă.
credit foto: © dream79 – Fotolia.com
Poza principala
Galerie foto
250 g ficăței de pui
30 g unt
1-2 căței de usturoi
2 linguri cu ceapă tocată fin
2-3 linguri cu vin alb dulce
100 g cremă de brânză
sare
piper negru
Pentru gustari rapide si fara conservanti, pregateste reteta de pate de ficăței de pui.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu