1.Încinge untul într-o tigaie adâncă și călește împreună ciupercile, ceapa și usturoiul tocate mărunt timp de 10-12 minute.
2.Toarnă apoi zeama de lămâie, amestecă și pune totul într-o strecurătoare.
3.Pune jumătate din amestecul de ciuperci într-un blender împreună cu un praf de piper și nucșoară și amestecă până se omogenizează.
4.Adaugă ricotta, mascarpone și restul de ciuperci, un praf de sare. Amestecă. Pune pateul de ciuperci într-un borcan care se închide etanș și toarnă deasupra un strat subțire de unt topit. Dă la rece.
5.Servește pe felii de pâine de casă.
Poza principala
Galerie foto
600 g ciuperci
100 g unt
1 ceapă
2-3 căței de usturoi
2 lămâi
¼ linguriță cu nucșoară
150 g brânză ricotta
100 g mascarpone
sare
piper
Rafinată și ușor de pregătit, rețeta de pateu de ciuperci este potrivită și pentru o masă de sărbătoare.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu