1.Spală bine carnea de iepure și tai-o în cubulețe. Trece-o de două ori prin mașina de tocat împreună cu 100 g ficăței de pui și 200 g bacon.
2.Adaugă caperele tocate mărunt și condimentează cu un praf de sare, piper și nucșoară. Toarnă treptat smântâna și coniacul.
Friptura de iepure cu omleta si cartofi
3.Separat, fierbe restul de ficăței. După ce au fiert, scurge-i, taie-i în cubulețe și adaugă-i peste amestecul de carne de iepure. Compoziția de pateu de iepure astfel obținută răstoarn-o într-un vas de ceramică tapetat cu felii de bacon.
4.Învelește pateul de iepure cu restul de bacon, acoperă cu capacul și lasă la cuptor, la bain marie, aproximativ 80 de minute.
credit foto: Photoland/Profimedia
500 g carne de iepure
200 g ficat de pui
300 g bacon
100 ml smântână pentru gătit
1 lingură cu capere
1 lingură cu coniac
nucșoară
piper
sare
Adaugă comentariu