1. Pune somonul într-un blender și mixează de câteva ori până devine o cremă aerată.
2. Transferă crema într-un castron, adaugă brânza mascarpone bătută separat, sucul de lămâie și, pentru început, o linguriță cu hrean ras cât mai fin și jumătate din cantitatea de muștar. Amestecă și gustă.
3. Dacă-ți place gustul picant, adaugă și restul de hrean și muștar și, dacă este cazul, pune un praf de sare. Dă acest pateu de somon la rece înainte de a-l servi.
Sugestie. Pentru un plus de gust, adaugă în compoziție câteva fire de mărar tocate mărunt și 1-2 fire de ceapă verde.
Poza principala
Galerie foto
200 g somon afumat
125 g mascarpone
1 linguriță cu suc de lămâie
1-2 lingurițe cu hrean ras fin
½ linguriță cu muștar de Dijon
Rafinat și gustos, pateul de somon este o adevărată delicatesă.
Numar de portii
4
Facebook Comments
Adaugă comentariu