1.Pune cireșele curățate de sâmburi într-un vas, presară zahăr tos deasupra și lasă-le câteva ore. Pune-le apoi pe foc mic și lasă cât se îngroașă siropul. Opțional, adaugă în momentul fierberii și batonul de scorțișoară. Dă deoparte și lasă să se răcească.
2.Taie aluatul în pătrate potrivite, unge-le cu crema de brânză și pune deasupra sosul de cireșe.
3.Pliază colțurile opuse și așază pateurile cu cireșe pe tava tapetată cu hârtie de copt.
4.Dă la cuptorul încălzit în prealabil pentru 12-15 minute sau până capătă o culoare aurie, frumoasă.
5.Servește-le cu zahăr pudră deasupra.
credit foto: © timolina – Fotolia.com
Cremă de ricotta cu cireşe şi miere
Sugestie. Daca nu ai timp sa lasi ciresele cu zahar cateva ore pentru a lasa zeama, pune-le direct pe foc, cu foarte putina apa, și ai grija sa amesteci sa nu se prinda.
400 g aluat foietaj
200 g cremă de brânză
500 g cireșe
2 linguri cu zahăr tos
1 baton de scorțișoară (opțional)
zahăr pudră
Adaugă comentariu