Pateuri cu varză și chimen

1.Într-un castron, cerne făina . Adaugă 2 lingurițe cu chimen și un praf de sare.

2.Separat, toacă varza mărunt, scurge-o bine, după care adaug-o peste amestecul de făină.

3.Toarnă ușor untul topit și răcorit și oul bătut cu un praf de sare. Frământă toate aceste ingrediente până când obții un aluat bine legat. Acoperă-l cu un șervet și lasă-l la rece aproximativ 15 minute.

4.Întinde aluatul într-o foaie groasă de 1 cm și taie-l în pătrate potrivite. Așază pateurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 

5.Unge aceste pateuri cu varza cu putin gălbenuș și presară restul de semințe de chimen. Lasă-le la cuptor, la foc moderat, 15-20 de minute.

credit foto: Photoland/Profimedia

 

Plăcintă cu carne

 

Poza principala

patratele_mici.jpg

500 g făină

400 g varză murată

150 g unt

1 ou

1 gălbenuș

4 lingurițe cu chimen

sare

 

Rulada-aperitiv

Dacă vrei să-ți suprinzi invitații un un preparat inedit, garantat vei reuși cu această rețetă. Pateurile cu varză și chimen merg de minune cu bere!
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE