Pateuri provensale

1.Preîncălzeşte cuptorul la 200ºC. Spală roşiile şi taie-le rondele. Scurge zeama din borcanul cu fileuri de anşoa. Spală frunzele de rozmarin şi busuioc. Întinde aluatul pe blatul de lucru acoperit cu făină. Taie-l în şase pătrate. Pune în centrul fiecărui pătrat feliuţe de roşii, fileuri de anşoa şi măsline. Presară busuioc şi rozmarin. Piperează şi stropeşte cu puţin ulei de măsline.

2.Uneşte colţurile de aluat şi apasă bine pentru ca umplutura să nu iasă în timpul gătirii. Pune deasupra o felie de roşii, o măslină şi verdea.

3.Pune pacheţele la cuptor într-o tavă acoperită cu hârtie pergament. Amestecă gălbenuşul cu puţină apă şi unge fiecare pacheţel şi presară ierburi de Provence. Lasă la cuptor 20 de minute. Serveşte imediat după scoaterea din cuptor.

credit foto: Photoland/Profimedia 

Pateuri cu cirese si gorgonzola

Poza principala

tarte_provence_mica.jpg

500 g aluat foitaj
5 roşii
1 borcănel de anşoa
100 g măsline negre fără sâmburi
3 crăcuţe de rozmarin
3 crăcuţe de busuioc
1 gălbenuş
Ulei de măsline
Ierburi de Provence
Piper

 

Portofele îndopate

Rapide, săţioase şi savuroase, un adevărat rafinament pentru musafiri.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE