1.Amestecă făina cu praful de copt și gălbenușurile.
2.Topește pe foc zahărul în lapte. Pune untul, ciocolata, cacaua.
3.După ce s-a răcit, adaugă amestecul de făină și înglobează albușurile bătute. Pune compoziţia într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină. Coace la cuptor cam 35 de minute.
4.Între timp, bate frișca. Adaugă siropul de mentă, zahărul și gelatina înmuiată în apă. Amestecă energic.
5.După ce s-a răcit blatul, taie-l în patru foi. Între foi întinde crema de frișcă. Îmbracă prăjitura în ciocolată topită la bain-marie.
100 g ciocolată
Pentru blat:
50 ml lapte
200 g zahăr
50 g cacao
200 g ciocolată
200 g unt
200 g făină
3 ouă
1 plic praf de copt
Pentru cremă:
4 foi gelatină
750 ml frişcă
75 ml sirop de mentă
25 g zahăr
Adaugă comentariu