Acum este momentul pentru cel mai spectaculos desert al sezonului, pavlova cu căpșune.
Dificultate: mediu
Timp de preparare: mediu
Porții: 6-8
Ingrediente:
Pentru bezea:
- 4 albușuri de ou
- 250 g zahăr pudră
- 1 linguriță oțet din vin alb
- 1 linguriță făină de porumb
- 1 linguriță extract de vanilie
Pentru topping:
- 500 g căpșune
- 200 g coacăze (opțional)
- 3 linguri zahăr pudră
- 350 ml smântână pentru frișcă
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 150/130 grade cu ventilație.
- Montați hârtie de copt într-o tavă de cuptor, iar cu un creion trasați circumferința unui cerc.
- Bateți albușurile cu mixerul de mână, până când încep să formeze moțuri și să fie ferme.
- Încorporați zahărul lingură cu lingură până aveți o consistență lucioasă.
- Adăugați oțetul, făina de porumb și extractul de vanilie.
- Compoziția formată se montează în interiorul cercului trasat.
- Creați câte un crater în laturile mai mari.
- Introduceți tava în cuptor timp de 1 oră, apoi închideți cuptorul dar lăsați pavlova în interior să se răcească cu ușa ușor deschisă.
- Când bezeaua este complet răcită, tăiați căpșunele în jumătate, luați 100d de grame din acestea și amestecați-le cu coacăzele și zahărul pudră.
- Cu un blender mixați compoziția până la omogenizare.
- Răspândiți compoziția peste bezea și completați cu restul fructelor.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu