1. Tapetează tava cu hârtie de copt și trasează cu creionul două cercuri egale.
2. Bate albușurile spumă (până întorci castronul și spuma nu se clintește). Încorporează treptat zahărul.
3. Adaugă după ce zahărul s-a topit amidonul și oțetul, apoi cacaua cernută.
4. Pune bezeaua în tavă, în cele două cercuri desenate. Nivelează ușor.
5. Dă la cuptorul încins și coace 70-90 de minute, la foc mic (nu deschide ușa cuptorului în primele 25 de minute).
6. Bezeaua trebuie să fie fermă, crocantă la exterior, dar moale la interior. Lasă să se răcească bine.
7. Bate frișca și umple foile de bezea. Decorează cu zmeură proaspătă, ciocolată sară și frunze de mentă.
credit foto: © ld1976 – Fotolia.com
4 albușuri (de la ouă mari)
150 g zahăr tos fin
½ lingură cu amidon
1 linguriță cu oțet alb
4 linguri cu cacao
600 ml smântână pentru frișcă
zmeură
ciocolată rasă
frunze de mentă proaspătă
Adaugă comentariu