Pavlova cu ciocolata

 

1. Tapetează tava cu hârtie de copt și trasează cu creionul două cercuri egale. 

2. Bate albușurile spumă (până întorci castronul și spuma nu se clintește). Încorporează treptat zahărul.

3. Adaugă după ce zahărul s-a topit amidonul și oțetul, apoi cacaua cernută.

4. Pune bezeaua în tavă, în cele două cercuri desenate. Nivelează ușor.

5. Dă la cuptorul încins și coace 70-90 de minute, la foc mic (nu deschide ușa cuptorului în primele 25 de minute). 

6. Bezeaua trebuie să fie fermă, crocantă la exterior, dar moale la interior. Lasă să se răcească bine.

7. Bate frișca și umple foile de bezea. Decorează cu zmeură proaspătă, ciocolată sară și frunze de mentă.

credit foto: © ld1976 – Fotolia.com

Chec marmorat în ciocolată

Poza principala

pavlova_fotolia_60169909_subscription_xxl-c_ld1976_-_fotolia.com_mica.jpg

 

4 albușuri (de la ouă mari)

150 g zahăr tos fin

½ lingură cu amidon

1 linguriță cu oțet alb

4 linguri cu cacao

600 ml smântână pentru frișcă

zmeură

ciocolată rasă

frunze de mentă proaspătă

 

Tartă cu vanilie și fructe

Un desert rafinat, de servit la orice masă cu pretentii.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE