Home » Deserturi & băuturi » Pavlova cu cremă de rubarbă (rețetă Gordon Ramsey)
Deserturi & băuturi

Pavlova cu cremă de rubarbă (rețetă Gordon Ramsey)

pavlova

Prăjitura Pavlova este un desert pe bază de bezea, numit după balerina Anna Pavlova. Are o crustă crocantă, dar moale, iar interiorul este foarte ușor. Este foarte populară în Australia și Noua Zeelandă, mai ales de Crăciun.

Astăzi îți prezentăm unul din cele mai apreciate deserturi, acum cu cremă de rubarbă, sub îndrumarea lui Gordon Ramsey.

Dificultate: mediu

Timp de preparare: mediu

Ingrediente (6 porții)

  • puțin ulei vegetal, pentru uns tava
  • 1 1.2 linguriță făină de mălai, plus 1 linguriță pentru presărat
  • 150 g zahăr tos
  • 3 albușuri de ouă mari (la temperatura camerei)
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1/2 linguriță oțet de vin alb
  • zahăr pudră
  • crenguțe de mentă

Pentru cremă:

  • 500 g rubarbă, fasonată și tocată mare
  • puțin unt
  • 3-4 linguri zahăr tos
  • un strop de miere pentru stropit
  • 400 g iaurt grecesc

Modalitate de preparare

  1. Încinge cuptorul la 140 de grade.
  2. Desenează 6 cercuri, cu diametrul de 8 cm, pe o foaie de copt siliconată saupergament pentru copt.
  3. Pune hârtia, invers, pe o tavă unsă cu ulei și presară puțină făină de mălai.
  4. Amestecă 1 1/2 linguriță făină de mălai cu 1 lingură de zahăr într-un bol mic și lasă-l deoparte.
  5. Bate albușurile spumă, cu ajutorul unui tel, într-un bol curat, degresat, având grijă să nu le bați prea mult.
  6. Încorporează treptat zahărul rămas, câte 1 lingură o dată și bate până când compoziția se îngroașă și devine lucioasă.
  7. Încorporează în ea făina de mălai, vanilia și oțetul.
  8. Pune bezeaua cu ajutorul unei linguri, într-un poș larg prevăzut cu șpriț simplu, cu diametrul de 1-1- 1/2 cm.
  9. Toarnă cercuri concentrice în fiecare cerc desenat, creând un disc, apoi toarnă două inele pe margine, pentru a forma cochilie.
  10. Coace-le 40-50, până se usucă și devin crocante.
  11. Stinge cuptorul și lasă bezelele să se răcească înăuntru. Desprinde bezelele de pe hârtie și pune-le într-un recipient etanș.
  12. Pentru rubarbă, încinge cuptorul la 200 de grade.
  13. Pune rubarba într-o tavă de copt unsă cu puțin unt, presară zahărul deasupra și amestecă bine, agitând tava.
  14. Coace-o circa 15-20 de minute, până începe să se înmoaie.
  15. Toarnă rubarba și zeama într-un bol, stropește cu miere și lasă deoparte până se răcește complet.
  16. Pune rubarba și sucul în iaurt și amestecă vălurit pentru a obține crema.
  17. Presară puțin zahăr pudră pe cochiliile de bezea și așează câte una pe farfurie.
  18. Pune cu o lingură în fiecare cremă de rubarbă și ornează cu mentă.

Încearcă și: Chec cu banane și ciocolată

Încearcă și: Semifreddo de lămâie, limetă și busuioc

 

Sursă foto: 123RF

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE