Mâncăruri

Penne carbonara clasice, rețeta lui Jamie Oliver

Penne carbonara

Carbonara este un preparat italian pentru paste originar din Roma, pe bază de ou, brânză tare, carne de porc întărită și piper negru. Se folosește în special pentru spaghete, dar pot fi folosite orice paste doriți.

Iată cum prepară Jamie Oliver rețeta de penne carbonara!

Ingrediente (4 porții)

  • 450 g paste tip penne
  • 10 felii bacon afumat și uscat
  • ulei măsline
  • 5 gălbenușuri
  • 100 ml smântână dulce
  • 125 g parmezan ras
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Fierbeți al dente pastele în apă sărată clocotită, ținând cont de indicațiile de pe cutie.

În timp ce pastele fierb, prăjiți la foc mic feliile de bacon în puțin ulei, până devin crocante.

Rupeți feliile de bacon în bucăți mai mici și puneți-le deoparte.

Într-un castron, bateți gălbenușurile cu smântâna și jumătate din cantitatea de parmezan.

Când pastele au fiert, scurgeți-le de apă și amestecați-le imediat cu baconul, peste care adăugați rapid amestecul din gălbenușuri.

Asezonați folosind mult piper și parmezan după gust.

Serviți alături de un pahar cu vin roșu.

Poftă bună!

Sursă foto: iStock
Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE