Penne cu broccoli și migdale pentru un prânz delicios și bogat în vitamine.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 750 g broccoli
- sare
- 2 căței de usturoi
- 1/2 legătură pătrunjel
- 400 g penne
- 50 g migdale măcinate
- 3 lg zeamă de lămâie
- 4 linguri ulei măsline
- 1 lingură Harissa
Modalitate de preparare:
- Spălați broccoli, zvântați-l și îndepărtați partea inferioară a tulpinii și eventualele frunze.
- Decojiți tulpina și tăiați-o în bucăți potrivite. Tăiați bucăți buchețelele și fierbeți al dente bucățile în apă sărată, cu capacul pus, timp de circa 8 minute.
- Între timp decojiți și tocați mărunt usturoiul.
- Spălați pătrunjelul și zvântați-l prin tamponare.
- Rupeți frunzulițele de pe crenguțe și tocați-le grosier.
- Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie, strecurați-le și lăsați-le să se scurgă.
- Păstrați 5-6 linguri din apa în care au fiert.
- Strecurați broccoli și clătiți-l sub jet de apă rece.
- Jumătate din broccoli lăsați-l întreg iar cealaltă jumătate pasați-o împreună cu usturoiul, pătrunjelul, migdalele, zeama de lămâie, apa păstrată de la paste și uleiul.
- Pasați până obțineți un sos omogen.
- Asezonați cu sare și pasta de Harissa.
- Amestecați sosul cu pastele și bucățile de broccoli.
- Distribuiți în farfurii și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu