Revista Practic în bucătărie

Penne cu dovlecei

1.Pisează usturoiul, pune 1-2 picături de oţet și un praf de sare și freacă apoi cu ulei, precum la maioneză.

2.Când s-a îngroșat un pic, adaugă pătrunjel verde tocat foarte mărunt (numai frunzele), amestecă din nou și subţiază cu apă, frecând încontinuu până ce se dublează cantitatea. Lasă sosul deoparte.

3.Taie dovleceii în felii subţiri (nu-i cureţi, ci doar îi speli bine). Încinge ulei într-o tigaie largă și pune dovleceii la prăjit (să aibă loc în tigaie toţi, să nu stea înghesuiţi). 

4.Când s-au rumenit (1-2 minute pe fiecare parte), scoate-i pe hârtie absorbantă. Lasă-i 2-3 minute, pune-i în castron și toarnă peste ei jumătate din sos. 

5.Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurgele și pune-le peste dovlecei.

6.Amestecă ușor și adaugă 1-2 linguri din apa în care au fi ert dovleceii. Decorează cu pătrunjel verde și servește-le cât mai calde, cu parmezan ras deasupra.

 

 

TRUC. Pune câteva picături de ulei de măsline peste paste imediat ce le-ai scurs, cât sunt încă fierbinţi, ca să fie mai fine și mai gustoase.

 

Penne cu roşii la cuptor

Poza principala

penne_cu_dovlecei_fotolia_34196737_subscription_xxl.jpg_c_lsantilli_-_fotolia.com_mica.jpg

250 g penne

3 dovlecei mici

1 legătură de pătrunjel verde

3-4 căţei de usturoi

ulei de măsline

sare, piper, oţet

 

 

Penne la cuptor cu pui, ciuperci si carnati

Economice, dar satioase, pennele cu legume sunt o cina perfecta.
Numar de portii
4
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE