Home » Mâncăruri » Penne cu hribi și bacon
Mâncăruri

Penne cu hribi și bacon

Rudele mai modeste ale trufelor, hribii pot transforma un preparat banal într-un adevărat festin gourmet. Încearcă această rețetă simplă de paste cu hribi și bacon și ne vei da dreptate.

Dificultate: ușor Timp de preparare: rapid
Ingrediente: Număr de porții:4
  • 400 g penne
  • 250 g hribi (proaspeți sau rehidratați)
  • 8 felii bacon
  • 4 linguri pesto
  • 200 ml smântână cu 50% grăsime
  • un pumn frunze busuioc

Mod de preparare:

  1. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Între timp tăiați feliuțe cele 250 g de hribi și baconul.
  3. Scurgeți pastele de excesul de apă și păstrați câteva linguri pentru sos.
  4. Prăjiți baconul și bucățile de hribi în tigaie la foc iute pentru aproximativ 5 minute.
  5. Adăugați pastele scurse în tigaie și gătiți timp de 1 minut.
  6. Îndepărtați tigaia de pe sursa de foc și adăugați sosul pesto și smântâna.
  7. Presărați busuioc înainte de servire.

Specia de ciuperci cunoscută sub numele de hribi se poate lăuda cu un conținut bogat în minerale și vitamine, precum și alți nutrienți ușor asimilabili de organism. Cantitatea de potasiu din hribi contribuie la menținerea unei presiuni sanguine optime și poate stopa proliferarea celulelor tumorale, arată mai multe studii de specialitate.

Credit Foto: 123RF

Facebook Comments

Diana Colcer

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE